Malzemeler :
1 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
5 su bardağı tavuk suyu
1/2 limon suyu
4-5 diş dövülmüş sarımsak
2 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı margarin
tuz
Yapılışı :
2 çorba kaşığı margarin bir tencerede eritilir. İçine 2 yemek kaşığı un ilave edilerek hafifçe sararana dek kavrulur ve soğumaya bırakılır. Haşlanmış tavuk göğsü didiklenerek küçük parçalara ayrılır.5 su bardağı tavuk suyu ve tavuk etleri una eklenerek topaksız kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Çorba kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Çorbanın inmesine yakın ezilmiş sarımsak, tuz ve yarım limon suyu eklenir.1 çorba kaşığı margarin küçük bir tavada kızdırılır, içine 2 çay kaşığı kırmızı pul biberi eklenerek fazla yakmadan 1-2 kez çevrilip, çorbanın üzerine gezdirilir. Çorba maydanoz yaprakları ile süslenerek sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder