Disable Copy And Past

8 Eylül 2008 Pazartesi

veee bu da Hünkarın Tacı (İftar Bereketi Etkinliği 2)


Taçsız hünkar olmaz deyip bu güzel yemeğimizi iftar sofralarını taçlandırması için birdemliksohbet Sevil'e gönderiyoruz.

Hünkar Tacı

Malzemeler :
500 gr. kıyma
2-3 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
köfte baharı
kimyon
karabiber
tuz
2-3 adet büyük boy patates
1 kase haşlanmış bezelye
2 yemek kaşığı tereyağı
Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı :Kıyma, ufalanmış ekmek içi, yumurta ve baharat birlikte yoğrulup halka haline getirilir ve 30 cm. çapındaki bir tart kalıbının içine yerleştirilir; ortası patates püresini alacak kadar açık bırakılır. Fırında 30 dakika pişirilir, dışarı çıkarılıp dibine birikmiş olan et suyu bir kaşıkla alınır. Patatesler haşlanır, kabukları soyulur. Sıcakken tuz, tereyağı ve kaşar rendesi eklenip çatalla püre haline getirilir. Hazırlanan püre halka halindeki köftenin ortasına doldurulur. Üzerine kaşar rendesi serpilerek 10 dakika daha peynir eriyinceye kadar pişirilir. Bezelyeler tereyağı ile yağlanıp halkanın etrafına yerleştirilir. Domates dilimi ya da kırmızı biber dilimi ve maydanoz yapraklarıyla süslenir.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

HARİKASIN ÇOK HIZLISIN CANIM TŞK EDERİM ALLAHA EMANET OL

Adsız dedi ki...

valla ne diyeyim...çok değişik olmuş.iyiki ziyaretine gelmişim.bu güzel tatları gördüm.tarif defterime ekledim.ellerine sağlık

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba Nuray. Ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim. Bir süredir sesin çıkmıyordu, aramıza tekrar hoş geldin. Sevgiler.