Malzemeler :
4 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
100 gram margarin
Arasına;1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Antep fıstığı ya da ceviz
Hindistan cevizi
Yapılışı :
4 su bardağı süt 3 kahve fincanı şeker, 3 kahve fincanı un, iyice karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Margarin ve 1 paket vanilya eklenip karıştırılır. Margarin tamamen eriyince ateşten alınır. Yaklaşık 10 dakika mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bol Hindistan cevizi serpilir, hazırlanan muhallebi dökülür ve düzgün bir şekilde yayılır. Krem şanti 1 su bardağı soğuk süt ile çırpılır, muhallebinin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir. Buzdolabında 2-3 saat bekletildikten sonra dikdörtgen dilimler halinde kesilir. Antep fıstığı ya da ceviz serpilip rulo yapılır. (Muhallebi tepsiye ince olarak yayılırsa rulo yapmak daha kolay oluyor.)
Afiyet olsun.
3 yorum:
Canim merhabalar,
Iyisindir insallah,ellerine saglik Afyon Lokumu harika görünüyor,kim nasil lezzetli olmustur.
Hayirli ramazanlar dilerim,sevgiler.
Merhaba Huriye. Ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim, aramıza tekrar hoş geldin. "Bir temizlik arası" demiştin ama oldukça uzun sürdü. Sevgiler.
CANIM MRB İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİME KATILDIGIN VE VERDİĞİN DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM TARİFİN ŞUAN YAYINDA TEKRAR KATILIMINI BEKLERİM .DİGER ARKADAŞLARININDA KATILIMI OLMASI AÇISINDAN İFTAR BEREKETİNİN BENİM SİTEMDE OLDUGUNU TARİFİNİZDE BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİM . (BELİRTEN ARKADAŞLARA AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM). SEVGİLER BİRDEMLİKSOHBET SEVİL
BU MSJ OTOMATİK OLARAK GÖNDERİLMEKTEDİR..
Yorum Gönder