Disable Copy And Past

3 Eylül 2008 Çarşamba

Sebzeli Pilav (İftar Bereketi Etkinliği 2)


Malzemeler :
1,5 su bardağı baldo pirinç
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı et suyu ya da sıcak su (su miktarı pirince göre değişebilir.)
tuz
1 kase bezelye
1 adet orta boy havuç
birkaç dal dereotu
Yapılışı :
Pirinç ayıklanıp yıkanır, Üzerine sıcak su ve tuz eklenerek en az yarım saat bekletilir. Havuç kazınıp yıkanarak küp şeklinde doğranır; bezelye ile birlikte haşlanır. (Hazır garnitür de kullanabilirsiniz.) Sıcak suda bekletilen pirinçler yıkanarak süzülür. Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağ alınarak pirinçler bir süre kavrulur. Üzerine sıcak et suyu eklenir. (Et suyu yoksa normal su ya da et suyu tableti kullanabilirsiniz. )Tuzu ayarlanarak, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pilav pişince havuç ve bezelye eklenip karıştırılarak demlenmeye bırakılır. İnce kıyılmış dereotu eklenip servis yapılır.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

HARİKASIN HEMSERİM HARİKA EMEGİNE SAGLIK DESTEGİN İÇİN TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM SEVGİLER

Birsel ve İrem dedi ki...

Sen de harikasın hemşerim (Bizim gelin). Asya yakasında çalışıp, Avrupa yakasında oturduğum için ancak saat 6'dan sonra evde olabiliyorum. Elimden geldiğince, vakit elverdiğince iftar için bir şeyler hazırlamaya çalışıyorum.