Kıymalı Burma Börek
Malzemeler :
5 adet yufka
125 gr. margarin veya tereyağı
4 yemek kaşığı yoğurt
300 gr. kıyma
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 adet orta boy soğan
tuz, karabiber, tatlı toz biber
Üzeri için ;
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı :
Bir tavada 25 gr. Margarin eritilip, yemeklik doğranmış soğan pembeleştirilir. Fıstık eklenip kavrulur. Kıyma tavaya ilave edilip suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Karabiber, kırmızı biber ve tuzla tatlandırılır, soğumaya bırakılır. 100 gr. Margarin eritilir. Ilınınca yoğurt eklenip çırpılır. Yufkalar ortadan ikiye bölünür. Yoğurt yağ karışımından fırça ile sürülür. Kenarına kıymalı harç yerleştirilerek oklavaya sarılır. Oklavanın yanlarından elle tutularak ortaya doğru yufka büzülür. Oklava yufkanın içinden çekilerek börek fırın kabına ortadan başlanarak ve kendi etrafında döndürülerek yerleştirilir. Yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile çırpılarak böreğin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder