Malzemeler :
3-4 adet rendelenmiş olgun domates
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
2 su bardağı su
2 su bardağı et suyu
tuz
Üzeri için :
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı :
Tereyağı ve un pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça eklenip biraz karıştırılır. Rendelenmiş domatesler de tencereye eklenip bir süre daha kavrulur. Su ve et suyu ilave edilip kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Çorba yaklaşık 10 dakika kaynatılır. Yumurta sarısı ile süt bir kasede iyice çırpılıo kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave edilir. 1-2 dakika sonra ocak kapatılır. Servis yapılırken üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder