Malzemeler :
3 adet yufka
1 su bardağı süt
5-6 adet sosis
8-10 adet mantar
3-4 dal dereotu
tuz, karabiber
domates püresi ya da salça
Yapılışı :
Sosisler ve mantarlar dilimlenerek sıvı yağda kavrulur. Mantar bıraktığı suyu çekince domates püresi ya da salça eklenir. Tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Ocaktan alınca ince kıyılmış dereotu ilave edilir.
1. Yufka kenarları dışarıya sarkacak şekilde tereyağıyla hafifçe yağlanmış teflon tavaya yerleştirlir. 2. Yufka parçalanarak süte batırılır ve tavaya dizilir. Sosisli harç yufkaların üzerine yayılır. Üzerine 3. yufka parçalanıp süte batırılarak yerleştirilir. Tavanın kenarlarından sarkan yufkalar bohça gibi katlanarak böreğin üzeri kapatılır. Ocakta ters düz edilerek yufkanın üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Üçgen dilimler halinde kesilerek sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
oooo harikasın hemen alıp yayınlıyorum
teşekkür ederim canım cım
Yorum Gönder