Malzemeler :
4 adet kemer patlıcanı
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1-2 diş sarımsak
tuz, karabiber
salça
sıvı yağ
kızartmak için ;
1 su bardağı sıvı yağ
üzerine;
domates
sivri ya da çarliston biber
kaşar peyniri dilimleri
Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyulup, uzunlamasına bıçakla patlıcanı ayırmadan bir çizik yapılır. Yarım saat kadar tuzlu suda bekletilip yıkanan patlıcanlar, kurulanarak kızgın yağda kızartılır. Fazla yağları kağıt havlu ile alınır. Soğan yemeklik doğranarak çok az sıvı yağda pembeleştirilir. Kıyma ilave edilip, kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Küp doğranmış domatesler ve ince kıyılmış sarımsak eklenir. Biraz karıştırdıktan sonra salça ilave edilip, tuzu ve karabiberi ayarlanır. Tepsiye dililen patlıcanların ortası açılarak kıymalı harç doldurulur. Üzerine domates, biber ve kaşar dilimleri yerleştirilir. Bir kasade sıcak su ile salça eritilip tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder