İzmir Köfte
Malzemeler :
500 gr. kıyma
2 dilim bayat ekmek (ıslatılıp, ufalanmış)
1 yumurta
1 orta boy soğan (rendelenmiş)
Karabiber, kimyon, köfte baharı, tuz
3 orta boy patates
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı :
Kıyma, ekmek, yumurta, soğan ve baharatlarla köfte iyice özleşene kadar yoğrulup, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirilir. Parmak şeklinde yuvarlanıp, kızgın yağda 2-3 dakika, hafifçe kızartılır. Patatesler soyulup, köfte büyüklüğünde, biraz kalın olacak şekilde doğranır ve kızartılır. Salça 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile tencereye alınır ve orta ateşte biraz çevrilip, sıcak su eklenerek sulandırılır. Patates ve köfteler salçalı suya alınıp, 5-10 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder