Midye Poğaça
Malzemeler:
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
2 yumurta beyazı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı ılık süt (orjinal tarifte 1 çay bardağı)
1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Arasına sürmek için 150 gr tereyağı
İçi için:
Beyaz peynir, maydanoz
Yapılışı :
Hamur için gereken tüm malzemeler yoğurulur. Yumuşak bir hamur olması için gerekirse biraz daha süt eklenebilir.Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra mayalanmasını beklemeden 4 parçaya bölünür. Her bir parça orta büyüklükte açılır. Birinci hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürülür, ikinci hamur üzerine kapatılır ve onun da üzerine tereyağ sürülür. Rulo şeklinde sarılır. Kalan iki hamurda aynı şekilde hazırlanıp buzdolabında 1 saat bekletilir. Buzdolabından çıkardıktan sonra hamurlar 2 parmak kalınlığında kesilir. Kesilen yeri altta kalacak şekilde çevirilir ve bastırılarak büyütülür. Ortasına peynirli harç koyulur ve poğaça yapar gibi kapatılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
2 yorum:
HIMM ENFES MİS GİBİ KOKTU BAK ŞİMDİ NE YAPICAZ DEMEKKİ DENEMEK GEREK AMA KİLOLARI NE YAPICAM YOK YOK BEN DENEMEYEYİM ÖNEREYİM EN İYİSİ :=))
TATLIM TARİFİNİ HEMEN ALIP KAÇIYORUM BİRAZDAN YAYINDA OLACAK SEVGİLER
Benim yaptığım gibi dene, tadına bak ama yeme. Arkadaşlarına ikram et. Dikkat et eşin de fazla yemesin:))
Yorum Gönder