Disable Copy And Past

18 Eylül 2008 Perşembe

Orman Kebabı

Orman Kebabı

Malzemeler :
500 gr. kuşbaşı et
1 kase bezelye
1 adet havuç
2 adet patates
2 adet domates
1 adet soğan
sıvı yağ
tuz, kekik

Yapılışı :
Havuç kazınıp yıkanarak küp şeklinde doğranır. Bezelye ile birlikte diriliği gitmeyecek şekilde haşlanır. Etler sıvı yağ ile tencereye alınır. Et suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğanlar tencereye eklenerek pembeleştirilir. Küp doğranmış domatesler ilave edilir. Domatesler eriyince isteğe göre biraz salça eklenebilir. Sıcak su eklenip tuzu ve kekiği ayarlanarak pişmeye bırakılır. Etler yumuşamaya başlayınca haşlanan havuç ve bezelye eklenir, bir süre daha pişirilir. Patates soyulup küp şeklinde doğranır, sıvı yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır. Servis yapılırken tabağa önce kızarmış patatesler alınır, sonra üzerine yemekten bir kepçe dökülür.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: