Sultan Kebabı
Malzemeler :
4 adet yufka
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı süt
½ su bardağı su
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı süt
½ su bardağı su
İç malzemesi;
500 gr. kuşbaşı et
1 kase bezelye
1 adet havuç
1 orta boy soğan
2 adet domates
2 adet domates
sıvı yağ,tuz
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Üzerine :
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda pembeleştirilir. Etler tencereye alınıp kavrulur. Etler suyunu bırakıp çekince küp doğranmış domatesler eklenir. Domatesler eriyince su ve tuz eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Havuç yıkanıp soyulduktan sonra küp şeklinde doğranır. Bezelye ile birlikte haşlanıp pişen etlere eklenip karıştırılır.
Yufkalar üst üste yerleştirilip, 4 eşit üçgene bölünür. Bir kasede sıvı yağ, süt ve su çırpılır. İlk üçgen yufka alınıp fırça yardımıyla su-süt-sıvı yağ karışımı sürülür. Diğer bir üçgen yufka 1. üçgenin üzerine yerleştirilir. Ona da sütlü karışımdan sürülür. Bu şekilde hazırlanan yufkalar bir kaseye yerleştirilir. İçine etli karışımdan doldurulur. Kenarlarında sarkan yufkalar aralarına sütlü karışımdan sürülerek üstüne kapatılarak, kase yağlı kağıt serilmiş tepsiye ters çevrilir. Bütün yufkalar bitene kadar bu işlem tekrarlanır.
Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı margarin eritilir. 2 kaşık un eklenip, unun rengi dönünceye kadar kavrulur. 2 su bardağı süt eklenip hızlıca karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp hazırlanan bohça şeklindeki yufkaların üzerine 1-2 kaşık dökülür. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilip, önceden ısıtılmış fırında kaşar eriyip, kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
1 yorum:
ne zamandır yapmamıştım..bende cok severim bu kebabı..ellerine sağlık.görüntü harika.
Yorum Gönder