Disable Copy And Past

6 Kasım 2008 Perşembe

Mahlepli Simitler P.D.Ç.S.E. 29


Tarifini buradan aldım, çok beğendim. Bu güzel simitleri P.D.Ç.S.E. için karabiberinmutfağı arkadaşımıza gönderiyor, kendisine kolaylıklar diliyorum.


Malzemeler :
1 kilo böreklik un(6 su bardağı)
1 su bardağından eksik sıvı yağ
4 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 paket yaş maya (60 gr)
1 paket kabartma tozu
1,5- 2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı mahlep

üzerine serpmek icin susam

Yapılışı :
2 yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılır. Unun ortası havuz gibi açılıp önce yumurta sarıları ve akları, maya, kabartma tozu, sıvı yağ, tuz, şeker, mahlep, 1,5 su bardağı sıcak süt konur ve hamur yoğrulur eğer hamur koyu olursa veya unun hepsi karışmazsa yarım su bardağı süt de ilave edilip güzelce yoğrulur. Yumuşak ama özlü bir hamur elde edilir. Hamur hiç bekletilmeden cevizden küçük bezeler yapılır ve eller arada bir yağa batırılıp ıslatılır, elde yuvarlanarak uzatılıp çubuklar yapılır 2' şer uzun çubuk birbiri etrafında dolanarak sonra birleştirilip simit şekli verilir. Uc kısımları da altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir. Hemen yumurta sarısı sürülüp üzerine susam serpilir. Tepside 1 saat bekletilerek kabarması sağlanıp önceden ısıtılmış 200c lik fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca veya ılıkken servis edilir.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Fırından yeni çıkmış simitlere asla hayır diyemem :) Bir çay kapıp geliyorum.
ellerine sağlık canım