Disable Copy And Past

12 Kasım 2008 Çarşamba

Zeytinli Açma

Malzemeler :
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
3 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arasına ; yumuşak margarin, zeytin ezmesi
Üzeri için:Yumurta sarısı, çörek otu

Yapılışı :
Ilık sütün içinde yaşmaya eritilir. Daha sonra tüm malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur, 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır. Hamurdan parçalar kopartılarak avuç içinde açılır, içine yumuşak margarin sürülür. Arasına zeytin ezmesi yerleştirilerek rulo şeklinde katlanır. Rulonun uçları ters yönde döndürülüp birleştirilerek açma şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: