Disable Copy And Past

5 Kasım 2008 Çarşamba

Ispanaklı Gözleme

Hamuru için:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı instant maya

İçine;
yıkanıp doğranmış ıspanak yaprağı
tuz
beyaz beynir

Yapılışı :
Hamur malzemeleri karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Küçük bezelere bölünüp unlu bir kabın içine konulup, üzeri örtülür. Bu arada iç malzemesi hazırlanır. Yıkanıp kurutulan ıspanaklar bir kaba alınıp üzerine çok az tuz serpilir. Elle ovularak ıspanakların acısının gitmesi sağlanır. Peynir eklenip iyice karıştırılır. Dinlenen bezelerden biri unlu tezgahta daire şeklinde açılr. Yarısına iç harcı koyup diğer yarısı üzerine kapatılır, kenarları elle bastırılır. Çok az yağlanmış teflon tavada iki tarafı iyice kızartılır. İsterseniz yağsız tavada ya da saç üstünde pişirip daha sonra üstüne tereyağ sürüp servis yapabilirsiniz. (İrem ıspanak yemediği için bir kısmına iç malzeme olarak sucuk ve kaşar koyarak yaptım.)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: