2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince köftelik bulgur
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı biber salçası + domates salçası
sıvıyağ
pul biber, kuru reyhan, nane, sumak, karabiber
maydanoz
yeşil soğan
kuru soğan
marul
Yapılışı :
Mercimekler yıkanıp 3 bardak suda haşlanır. Haşlanıp suyunu çektikten sonra bulgur ilave edilir ve ağzı kapatılıp şişmeye bırakılır. Ayrı bir tavada; yemeklik doğranmış kurusoğan, yağda pembeleştirilir, salça eklenir. Biraz su eklenip kaynayınca ocaktan alınır. Bu karışım şişen bulgurlu mercimeğe ilave edilip yoğrulur. İnce kıyılmış maydonoz , yeşil soğan ve baharatlar da ilave edildikten sonra şekillendirilip marul yapraklarının üzerinde, domates-biber-salatalık-limon dilimleri ve turşu ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Mercimekli köfteyi çok seviyorum ellerine saglik canim...kendine iyi bak
Yorum Gönder