4-5 adet uzun patlıcan
2-3 adet çarliston biber
2 adet domates
400 gr. kıyma
2 dilim bayat ekmek (ıslatılıp, ufalanmış)
1 yumurta
1 orta boy soğan (rendelenmiş)
Karabiber, kimyon, köfte baharı, tuz
1 yemek kaşığı salça
kızartmak için; sıvı yağ
Yapılışı :
Kıyma, ekmek, yumurta, soğan ve baharatlarla köfte iyice özleşene kadar yoğrulup, parmak şeklinde yuvarlanır. Kızgın yağda 2-3 dakika, hafifçe kızartılır. (İsterseniz fırında da kızartabilirsiniz, daha yağsız oluyor.)
Patlıcanlar uzunlamasına 5-6 parçaya bölünüp tuzlu suda 5-10 dakika acısının çıkması için bekletilir. Acısı çıkan patlıcanlar yıkanarak, kurulanır ve kızgın yağda kızartılır. Fazla yağları kağıt havlu ile alınır. Her bir patlıcan dilimine 1 adet köfte yerleştirilip rulo şeklinde sarılır. Birer adet domates ve biber dilimi, kürdanla patlıcanlı köfteye tutturularak, tepsiye dizilir. 1 yemek kağışı salça suda inceltilerek, tepsiye dökülür ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder