Disable Copy And Past

4 Kasım 2008 Salı

Çikolatalı Kozalak Pasta




Malzemeler :

Bir kutu pirinç patlağı,

125 gr tereyağı,

125 gr bitter çikolata

2 çorba kaşığı kakao,

2 çorba kaşığı bal


Üstüne serpmek için pudra şekeri ya da hindistan cevizi
Yapılışı:
Tereyağı ve bitter çikolata bir kapta beraberce benmari usulü eritilir. İçine bal ve kakao eklenip, iyice karıştırılır. Bu karışım pirinç patlaklarının üzerine dökülür ve tüm malzeme güzelce harmanlanır. Karıştırılan malzeme kaşıkla limon sıkacağının çukur olan arka kısmına doldurularak hafifçe bastırılır. Daha sonra limon sıkacağı bir tepsiye ters çevrilerek, şekli bozulmadan boşaltılır. Tüm malzeme bu şekilde hazırlandıktan sonra buzdolabında donması için bekletilir. Servise yakın bir zamanda kozalaklarımız servis tabağına alınarak üstlerine hindistan cevizi veya pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok değişik ve lezzetli bir tatlı olmuş. İzninle en yakın zamanda bende denemek istiyorum. ellerine sağlık.
Sevgiler