Tavşan pastayı kızım İrem kendisi hazırlayıp, fotoğrafını da kendisi çekti. Şeker hamuruyla oynamayı çok seviyor. Oyun hamuruna benzettiği için olsa gerek.
Malzemeler :
Pandispanya İçin;
3 adet yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahva fincanı un
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
isteğe bağlı limon ya da portakal kabuğu rendesi
Krema için;
1 paket vanilya aromalı Dr. Oetker créme olé
2.5 su bardağı soğuk süt (Créme olé için)
1 poşet vanilya aromalı krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
2.5 su bardağı soğuk süt (Créme olé için)
1 poşet vanilya aromalı krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
Arasına ;
Muz
Kaplamak için;
Şerker hamuru
renkli gıda boyaları
Yapılışı :
yumurta ve şeker çırpılır; un, vanilya ve kabartma tozu eklenir. İyice karıştırılıp, yağlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Kek soğuyunca; bir kalıp ya da su bardağı ile yuvarlaklar kesilir. Créme Olé üzerindeki tarife göre hazırlanır. 1 Poşet krem şanti 1 su bardağı soğuk sütle çırpılıp Créme olé ile karıştırılır. Pandispanyalar sütle ıslatılır, krema sürülerek üzerine muz dilimleri yerleştirilir. Diğer bir pandispanya parçası üzerine kapatılır. Üzeri çok az krema ile sıvanır. İstenilen renkte şeker hamuru tezgaha pudra şekeri serpilerek merdane ile açılır. Minik pastacıklar şeker hamuru ile kaplanıp, istenilen şekilde süslenir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder