Disable Copy And Past

5 Kasım 2008 Çarşamba

Vişneli Karpatka



Tarif Sofra dergisinin Kasım sayısından.

Malzemeler :
2,5 çay bardağı su
50gr. margarin
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 adet yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu

Dolgu malzemesi;
1 poşet Dr. Oetker tart jöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı vişne suyu
1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne

Krema ;
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı :
Su, margarin ve toz şeker bir tencereye alınarak kaynatılır. Nişasta ve un bir kapta karıştırılarak, bir seferde kaynayan suya boşaltılır. Sürekli karıştırılarak 1 dakika kadar pişirilir. Ocağın altı kapatılır. Daha çabuk soğuması için başka bir kaba alınabilir. Hamur soğuyunca yumurtalar tek tek eklenip, mikserle çırpılır. 5 dakika çırptıktan sonra kabartma tozu eklenip 1 dakika daha çırpılır. Hazırlanan hamur krema sıkma torbasına doldurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 4cm. çapında ve 2cm. yüksekliğinde daireler oluşturacak şekilde sıkılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında; 25 dakika sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 30-35 dakika pişirilir. (Fırın kapağı kesinlikle açılmamalı.) Fırın kapatılıp kapağı açılmadan en az 15 dakika tepsi fırında bekletilir. Fırından alınca pişen şu topları enlemesine ikiye kesilir.
Tart jöle 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırılır. Vişne suyu eklenip karıştırılarak pişirilir. Ocak kapatılıp vişne taneleri eklenir. 5-6 dakika karıştırılarak soğutulur. Dolgu topların alt kısımlarına yayılır ve soğutulur. Kremşantiye süt eklenip 2-3 dakika çırpılır. Krema sıkma torbasına doldurulup, vişneli dolgunun üstüne sıkılır. Üzerlerine topların kesilen üst kısımları kapatılıp bekletmeden servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: