Disable Copy And Past

14 Kasım 2008 Cuma

Tahin-Pekmezli Profiterol

Malzemeler :
Hamuru için;
2 su bardağı su
100gr margarin
4 yumurta
1.5 su bardağı un

İçine;
vanilyalı Créme Olé
2,5 su bardağı süt

Üzerine ; tahin-pekmez karışımı

Yapılışı :
Yağ ve su ocağa konulup, kaynatılır. Kaynar halde iken un bir seferde boşaltılır. 4-5 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip yoğurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur pompası ile ya da iki tatlı kaşığı yardımı ile yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. Fırını kapattıktan sonra en az yarım saat kapağını açmayın. Soğumasını bekleyin. Créme Olé üzerindeki tarife göre hazırlanır. Soğuduktan sonra krema pompası ile iç kreması (Créme olé)doldurulur. Tahin ve pekmez karıştırılarak üst sosu hazırlanır. Koyu olursa biraz su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Hazırlanan sos profiterollerin üzerine gezdirilerek servis yapılır. (Ben üzerlerini yarım cevizlerle süsledim; tahin-pekmeze ceviz çok yakışıyor.)

Afiyet olsun.
Tari

Hiç yorum yok: