Malzemeler :
1 paket milföy hamuru (10 luk pakette)
350 gr. kuş başı doğranmış et
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
1 kase haşlanmış bezelye
1 adet havuç (Küp doğranıp, haşlanmış)
1 yumurtanın sarısı
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
Bir tencerede margarin ve sıvı yağ kızdırılır. Kuş başı doğranmış etler ilave edilir. Etler bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğanlar da tencereye alınıp, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesler tencereye ilave edilerek bir süre daha pişirilir. Yeteri kadar su eklenip, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Etler pişince haşlanmış havuç ve bezelye eklenir. Tuzu ve karabiberi ayarlanarak ocak kapatılır. İnce ince doğranmış maydanoz eklenerek karıştırılır. Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar yerleştirilir. Zarf şeklinde kapatılarak ters çevrilir. Üzerine milföy hamurundan kesilen şeritlerle süsler yapılır. Hafifçe yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Ellerinize sağlık çok hoş görünüyor size sorum bu tarifi normal yufkadanda yapabilirmiyiz ve nasıl yaparız yardımcı olursanız çok memnun olurum. şimdiden tşk ler...
Yorum Gönder