ANTEP FISTIKLI KURABİYE
Malzemeler :
1 su bardağından 1 parmak fazla un
½ su bardağı irmik
½ su bardağı tozşeker
1 su bardağı toz antepfıstığı
125 gr. oda sıcaklığında margarin
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı :
Un derin bir kabın içine elenir. Diğer malzemeler üzerine eklenip yoğurulur. Hamur üzeri örtülerek yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirilir. Ilındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder