Malzemeler:
125gr. tereyağı (oda ısısında)
2 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet havuç
yarım demetten az maydanoz
yarım demetten az dereotu
1 çorba kaşığı tuzot
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un
üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Havuç soyularak rendelenir. Maydanoz ve dereotunu yıkanıp ince kıyılır. Yumurta, yoğurt, tereyağı ve sıvıyağ bir kapta karıştırılır. Diğer malzemeler de ilave edilip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklenerek yoğrulur. Hazırlanan hamur 10 dakika kadar dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlak şekil verilir ve yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılımış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder