Disable Copy And Past

12 Kasım 2008 Çarşamba

Kokos Kurabiye

Malzemeler:
2 adet yumurta akı
4 çay bardağı pudra şekeri
5 çay bardağı hindistan cevizi

Yapılışı:
Yayvan bir tencere içine su doldurularak ocağa konulur. Isıya dayanıklı ayrı bir cam kap suya değmeyecek şekilde tencerenin üzerine oturtulur. Ocağın altı kısılarak yumurta akları ve şeker koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 7-8 dakika) çırpılır. Ocaktan alınıp hindistancevizi eklenir ve iyice karıştırılır. İki tatlı kaşığı yardımıyla karışımdan parçalar alınarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir. (Ben kaşıkla üzerlerine şekil verdim.) Önceden ısıtılmış 100 derece fırnda içleri tamamen kuruyana kadar pişirilir. (yaklaşık 30-35 dakika) Fırın kapatılır. Kurabiyeler fırın içinde soğutulur.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tarifi göremiyorum kokoşların :) çok güzeller ama...