Malzemeler :
dilediğiniz kadar uzun sosis
patates
kızartmak için sıvı yağ
tuz
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı :
Sosisler baş kısımlarında 2-3 cm'lik boşluk bırakılarak bıçakla diklemesine kesilir. Kesik uçları dış taraftan tersine döndürülerek birbirlerine kürdanla tutturulur. (Bu aşamada sosilerde kırılmalar olabilir. Bu sebeple yavaşça ve esneterek kıvırın ya da sosis tombul ve yuvarlaksa kenarlarından ince birer dilim çıkarın. Ben Maret Yörem kullandım; sosisler tam yuvarlak olmadığı için rahat kıvrıldı, kırılmadı.) Kızartma tenceresine önce patatesler, sonra sosisler alınarak kızartılır. İsterseniz sosisleri ayrı bir tavada salçalı su ile biraz daha pişirebilirsiniz. (Ben pişirdim ama İrem bu şekilde sevmedi.)
İsteğe bağlı olarak sosis ve patatesleri; yanında amerikan salatası ve pilavla servis yapabilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak sosis ve patatesleri; yanında amerikan salatası ve pilavla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
3 yorum:
Çok şeker olmuş ellerine sağlık öptüm...
Benim de denemek istediğim bir tarif,ellerine sağlık...
Çok sevimli görünüyorlar ,eline sağlık canım.
Yorum Gönder