1 su bardağı baldo pirinç
1 kg. temizlenmiş ve kıIçığı alınmış hamsi
2 yemek kaşığı Tereyağı
1/2 kahve fincanı kuş üzümü
1/2 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 adet orta boy soğan
1 adet domates
1,5 su bardağı et suyu ya da sıcak su
1 küp şeker
bir tutam maydanoz
bir tutam dereotu
tuz, karabiber, yenibahar
Yapılışı :
Pirinç ayıklanıp, yıkanarak ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletilir. Sonra nişastası gidene kadar yıkanıp, süzülür. Domates ve soğan küçük küpler halinde doğranır. Kuş üzümü sıcak suda bekletilip, süzülür. Tereyağı tencerede eritilip, yemeklik doğranmış soğan pembeleştirilir. Fıstık eklenip, rengi dönünceye kadar kavrulur. Kuş üzümü ve pirinçler ilave edilip kavurmaya devam edilir. Et suyu, domates, tuz, şeker ve baharatlar ilave edilip karıştırılır. Kaynayınca ocak kısılarak suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ocak kapatılıp, kıyılmış dereotu ve maydanoz eklenip, pilav harmanlanır ve demlenmeye bırakılır. Hamsilerin yarısı yağlanmış tepsiye ya da fırın kabına dizilir. Üzerine hazırlanan iç pilavı yayılır ve kalan hamsiler pilavın üzerine dizilir. Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
BCanBayıldım ben bu hamsili pilava,ben de kayınvalidemden bir tarif alıp denemiştim ama senin tarif daha çok hoşuma gitti,görüntüsü de çok güzel.Nasıl bir kapta yaptın,görünüşü çok güzel olmuş.
Ellerine sağlık canım.
Yorum Gönder