Malzemeler:
1 paket kelebek makarna
1 kalıp sert beyaz peynir
½ demet maydanoz
3 yemek kaşığı tereyağı
tuz
2 adet yufka
Sosu için:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Makarna tuzlu suda haşlanıp süzülür. İçine sıcakken tereyağı, doğranmış maydanoz, ufalanmış beyazpeynir eklenir ve karıştırılır. Fırın tepsisi yağlanır. Bir yufka kenarları dışarıda kalacak şekilde tepsinin içine yayılır. Sos için yumurtalar çırpılır, içine yağ ve süt eklenir. Makarnalı karışımın yarısı tepsiye boşaltılır. Sosun yarısı karışımın üzerine gezdirilir. 1 adet yufka arasına sostan sürülerek makarnalı karışımın üzerine yayılır. Kalan makarna tepsiye boşaltılır. Kalan sosun tamamı üzerine dökülür. Tepsinin kenarında kalan yufkalar ile böreğin üzeri kapatılır. 1 adet yumurta sarısı fırça ile böreğin üzerine sürülür. 190 derece ısıtılmış fırında üzeri iyicene kızarana kadar pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Harika olmuş. Neden zor kesiliyor. Belki çubuk makarna kullansan daha iyi olabilir.Halley pasta tarifini arkadaşıma söyledim. Onun da bir arkadaşı yapmış. Alınca yayınlayacağım. Sevgiler...
Birselcim su böreğinin yalancısını da gerçeğini de çok severim,ben hiç denemedim bunu ama annem yapar yalancı su böreğini ,pratik ve lezzetli oluyor.Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Yorum Gönder