Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı kadar )
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı kadar )
Sosu için:
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Üzeri için:
Bolca susam
Yapılışı :
Tüm hamur malzemeleri karıştırılarak, yumuşak bir hamur yoğrulur ve 1 saat kadar mayalandırılır. Sos için pekmez, sıvı yağ ve su karıştırılır. Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp rulo yapılır. Rulo ikiye katlanıp bir tarafından kıvrılarak simit şekli verilir. Hazırlanan simitler önce sosa, sonra da susama batırılıp; yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Tepside 1 saat daha mayalandırılır. (Ben akşamdan yoğurduğum için tepside mayalandırmadım.) Tepside mayalanan simitler önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
7 yorum:
Canım ellerine sağlık sıcakken kaşar peynir ve domatesle süper olur bir tane aldım,öptüm..
Ellerine, emeğine sağlık.Gerçek simit lezzetinde oldu mu?
canim eline saglik simitler harika gorunuyorlar...afiyetler olsun...
BİRSELCİM ,BU SİMİTLER NEFİS OLMUŞ ,AYNI FIRINDAKİLER GİBİ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
simitler nefiss ...yanınada çay...ellerine sağlık.güzel bir gün diliyorum
Ben bir Adanalı olarak simit şalgam diyorum. Ellerine sağlık. Tadı damağıma, kokusu burnuma kadar geldi...
HAYDİ KIZLAR ETKİNLİĞE
Sevgili arkadaşım,beni kırmayıp P.D.Ç.S.ETK.30 1.hafta da birbirinden güzel tariflerle katıldığınız için müteşekkirim,elinize gönlünüze sağlık. 2.hafta bugün başladı,tekrar katılımınızı bekliyorum,çayım hala sıcak ve taze!!! Ev sahipliğimden memnun olursunuz inşallah.
SEVGİ VE SELAMLARIMLA
Susamcorekotu.blogcu.com
Yorum Gönder