Disable Copy And Past

21 Kasım 2008 Cuma

Simit

Bu simitlerin tarifini sevgili Hülya 'dan aldım. Hamurunu akşam yoğurup, buzdolabına koydum. Sabah 05:30'da kalkıp İrem için bu simitleri pişirdim. İrem çok beğendi; bir tanesini hemen bitirdi, bir tane de beslenme çantasına koydum. İşyerindeki arkadaşlar da çok beğendiler. Denemenizi tavsiye ederim, çok güzel oluyor.

Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı kadar )
Sosu için:
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su

Üzeri için:
Bolca susam
Yapılışı :
Tüm hamur malzemeleri karıştırılarak, yumuşak bir hamur yoğrulur ve 1 saat kadar mayalandırılır. Sos için pekmez, sıvı yağ ve su karıştırılır. Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp rulo yapılır. Rulo ikiye katlanıp bir tarafından kıvrılarak simit şekli verilir. Hazırlanan simitler önce sosa, sonra da susama batırılıp; yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Tepside 1 saat daha mayalandırılır. (Ben akşamdan yoğurduğum için tepside mayalandırmadım.) Tepside mayalanan simitler önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık sıcakken kaşar peynir ve domatesle süper olur bir tane aldım,öptüm..

Ayşegül İlikçi dedi ki...

Ellerine, emeğine sağlık.Gerçek simit lezzetinde oldu mu?

kelebeklisaniyeler dedi ki...

canim eline saglik simitler harika gorunuyorlar...afiyetler olsun...

egeli dedi ki...

BİRSELCİM ,BU SİMİTLER NEFİS OLMUŞ ,AYNI FIRINDAKİLER GİBİ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

Adsız dedi ki...

simitler nefiss ...yanınada çay...ellerine sağlık.güzel bir gün diliyorum

Ayşegül İlikçi dedi ki...

Ben bir Adanalı olarak simit şalgam diyorum. Ellerine sağlık. Tadı damağıma, kokusu burnuma kadar geldi...

Adsız dedi ki...

HAYDİ KIZLAR ETKİNLİĞE
Sevgili arkadaşım,beni kırmayıp P.D.Ç.S.ETK.30 1.hafta da birbirinden güzel tariflerle katıldığınız için müteşekkirim,elinize gönlünüze sağlık. 2.hafta bugün başladı,tekrar katılımınızı bekliyorum,çayım hala sıcak ve taze!!! Ev sahipliğimden memnun olursunuz inşallah.
SEVGİ VE SELAMLARIMLA
Susamcorekotu.blogcu.com