Disable Copy And Past

11 Kasım 2008 Salı

Mantarlı Kum Böreği

Malzemeler
4 adet yufka
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
1,5 kase mantar
2 adet sivri biber
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber

Sos için;
1/2 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt

Üzerine ;
2 adet yumurta
1/2 su bardağı galeta unu

Yapılışı :
3-4 çorba kaşığı sıvı yağda küçük doğranmış soğan hafifçe pembeleştirilir. Mantarlar dörde bölünüp tavaya eklenir, bıraktıkları suyu çekene dek kavurmaya devam edilir. Sivri biberler küçük küçük doğranıp, tavaya ilave edilir. İnmesine yakın tuz ve karabiberi ayarlanır ve ateşten alınır. İçine ince kıyılmış maydanozu eklenir.
Birinci yufka temiz bir zemin üzerine serilir. Üzerine su, süt ve sıvı yağ karıştırılarak elde edilen sostan fırça yardımıyla sürülür. İkinci yufka da ilk yufkanın üzerine serilip, sos malzemesinden sürülür. Yufkalar 8 eşit üçgen parçaya bölünür. Üçgen şeklindeki yufkanın geniş kenarlarına mantarlı harçtan yerleştirilir. Kenarları içe doğru katlanarak sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarılır. Diğer yufkalar için de aynı işlemler tekrarlanır. Börekler; önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanarak, yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba
Mantarlı herşeyi severim. Pek herkesin sevebileceği bir şey olmasada ben bayılırım. Böreklerden alıyorum bir tane. Ellerine sağlık.

Ayşegül İlikçi dedi ki...

Ellerinize sağlık, nefis görünüyor...