Disable Copy And Past

26 Kasım 2008 Çarşamba

Mantar Kızartması (P.D.Ç.S.E. 30)

Malzemeler :
400 gr. iri mantar
2 adet yumurta
2-3 kaşık un
limon
tuz
1-2 diş sarımsak
1 kase yoğurt

Yapılışı :
Mantarlar yıkanıp, sapları ayrılır. Şapka kısımları daire şeklinde ikiye bölünür. Üzerine limon suyu sıkılarak harmanlanır. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak, kızgın yağda her iki tarafı da pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızartma işlemi sırasında tuzu ayarlanır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek, sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Hobi Sepeti dedi ki...

Daha önce denemediğim bir tarif,ama çok hoşuma gitti,en kısa zamanda denemek istiyorum.ellerine sağlık canım.
Sevgiler.