1 kg. kestane
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kutu (200ml.) krema
1 su pardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 paket yulaflı bisküvi
100 gr. margarin ya da tereyağı
Yapılışı :
Kestaneler bıçakla çizilerek toz şeker ve tuz eklenmiş suda 10dk. kadar haşlanır. Kabukları ayıklanarak robotta çekilir. İçine; pudra şekeri, vanilya ve krema eklenip püre haline getirilir. Yulaflı bisküviler de robotta çekilerek un haline getirilir. Margarin ile iyice yoğrulup kelepçeli kalıba alınır. İyice bastırılarak, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirilir. Ilınınca üzerine kestane püresi düzgünce yerleştirilir. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirilir. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. (Ben bitter çikolatayı ben mari eritip, gül şeklindeki muffin kalıplarına döktüm. Hazırladığım Ceviz korokan ve çikolata ile pastamı süsledim. İsterseniz çikolatalı sos da kullanabilirsiniz.)
Afiyet olsun.
2 yorum:
Canısı süper tam benim gibi kestane hastaları için biçilmiş kaftan,ilk fırsatta deniycem,mutlu haftalar diliyorum,öptüm...
canım genelde bende çok rastlıyorum.kestane kremalı pastalara.hatta kestane şekerine.ve çokd pahalı.o yüzden almadım..sende görünce merak ettim.acaba neden haşlarken hem tuz hem şeker koyuyosun..ve miktarı ne kadar
Yorum Gönder