Disable Copy And Past

14 Kasım 2008 Cuma

Ispanaklı Kol Böreği

Kekevi 'nden denediğim bir tarif.
Malzemeler :
3 adet yumurta
3/4 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
İçine ;
1 adet kuru soğan
1-3 yemek kaşığı sıvı yağ
500gr. ıspanak
100 gr. beyaz peynir
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yapılışı :
Soğan yemeklik doğranıp, sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Yıkanıp doğranmış ıspanaklar da eklenerek, ıspanaklar sönünceye kadar kavrulur. Ocak kapatılıp, tuz ve baharatları ayarlanır. Ilıklaşınca beyaz peynir eklenir. Çukur bir kapta; yumurtalar, sıvı yağ, süt ve yoğurt çırpılarak sos hazırlanır. Bir yufka temiz bir zemine serilerek, uç kısmından biraz içe doğru katlanır. Hazırlanan sostan fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürülür. Katlanan kısmına ıspanaklı harç uzunlamasına yerleştirilir. Yufka rulo şeklinde sarılır. Tepsinin ortasından başlayarak, yufka kendi etrafında döndürülür. (dolanır.) Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanıp, tepsiye birinci yufkanaın etrafına dolanarak yerleştirilir. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılımış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

2 yorum:

HÜLYA dedi ki...

hııım mis gibiii... ellerine sağlık canım

Adsız dedi ki...

Ahhh ahh annem olsada yakınımda, elde açıp yapsa bana :)
Çok severim.
Ellerine sağlık