150gr. oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı un (ben 3,5 su bardağı kullandım.)
120 gr. bitter çikolata
Yapılışı :
Margarin, sıvı yağ, yumurta, yumurta sarısı, vanilya ve toz şeker mikserin hamur karıştırıcı ucuyla 2-3 dakika çırpılır. Üzerine un ve kabartma tozu elenerek eklenir, 2 dakika daha çırpılır. Hazırlanan hamur sıkma torbasına doldurulur, yağlı kağıt serilmiş tepsiye 5-6 cm. uzunluğunda aralıklı olarak sıkılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika, üstü beyaz kalacak şekilde pişirilir. Çikolata benmari yöntemiyle (Kaynar suyun üstüne oturtulmuş, başka bir kapta çikolata eritilir. Çikolatanın olduğu kabın suya değmemesi gerekiyor.) eritilir. Kurabiyelerin düz kısmına eritilmiş çikolata sürülerek 2 kurabiye birbirine yapıştırılır. Kalan çikolata yağlı kağıttan yapılan huniye doldurularak kurabiyelerin üzerine şeritler halinde sıkılır. (Ben bir kısmını birleştirdikten sonra ucunu çikolataya batırıp, toz fıstığa buladım.)
Afiyet olsun.
4 yorum:
CANIM,KURABİYELER ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR,ELLERİNE SAĞLIK....
Canim harika olmus kurabiyelerin...pastahane de ki gibi sahane...ellerine saglik...
Sevgiler
ooooo günaydınlarrrr arkadaşım nasılız bomba gibi tarif süperrr görüntü süperr ellerine sağlık öptüm by
selammmmmmmmm.kurabiyeler nefis hemde çikolatalı...eline saglık.sevgler.
http://hunerlieller.net
Yorum Gönder