1 kg. pırasa
250 gr. kıyma
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 /2 yemek kaşığı domates salçası
tuz, isteğe göre karabiber, kırmızı pul biber
Yapılışı :
Pırasalar yıkanıp, ince doğranır. Bir tencereye yağ ve kıyma alınarak, kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Doğranmış pırasalar da eklenerek kavurmaya devam edilir. Kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz, salça ve isteğe göre baharatları eklenerek, karıştırılır ve bir fırın kabına boşaltılır. Çukur bir kapta yumurtalar ve süt iyice çırpılıp, pırasanın üzerine gezdirilir. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilip, önceden ısıtılmış fırında, kaşar eriyip, kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Pırsayı börek dışında yemeyen benim için bu güzel bir alternatife benziyor :)
Ellerine sağlık canım
Yorum Gönder