Disable Copy And Past

10 Kasım 2008 Pazartesi

Fındıklı Tartölet (P.D.Ç.S.E. 29)



Bu tarifi de P.D.Ç.S.E. 29 için karabiberinmutfağı arkadaşımıza gönderiyor, kendisine kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler :
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 adet büyük boy yumurta
1 paket margarin
1/2 paker vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

İçine ;
200 gr. dövülmüş fındık
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
yarım çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya

Süslemek için ;
150 gr. kayısı marmeladı
1/2 su bardağı badem
toz antepfıstığı

Yapılışı :
Un, pudraşekeri, yumurta, margarin, vanilya, kabartma tozu, tuz ve rendelenmiş limon kabuğu karıştırılıp yoğrulur. Hazırlanan hamur 10 dakika dinlendirilip, merdane ile açılır, tartölet kalıplarına yerleştirilir. Çatalla hamurun üzerine delikler açılır, kayısı marmeladı sürülür. Çukur bir kapta dövülmüş fındık, pudraşekeri, yumurta, limon kabuğu rendesi ve vanilya iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım tartölet kalıplarına paylaştırılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından aldıktan sonra da üzerlerine kayısı marmeladı sürülür. Fıstık ve bademlerle süslenir.

Afiyet olsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

canım çok güzel olmuş.ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

selam.nefis görünüyorlar.eline saglık.sevgiler.
http://hunerlieller.net

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar. Benim tart denemelerim hep sert tartoletlerle sonuçlanıyor. O yüzden çok özeniyorum bunlara :)
Ellerine sağlık canım
sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş elinize sağlık. Bütün yapılanları görüyor hepsinden yapmak istiyorum. Şekil özellikle harika. www.yemekdefterim.blogcu.com