Malzemeler:
Hamur için:
3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket kabartma tozu
bir miktar su (en fazla 1 çay bardağı)
Hamur için:
3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket kabartma tozu
bir miktar su (en fazla 1 çay bardağı)
iç malzemeleri:
200 gr beyaz peynir
bir miktar doğranmış maydanoz
farklı iç malzemesi:
5-6 patates, haşlanıp ezilmiş
1 tatlı kaşığı nane
tuz
karabiber
kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
Hamur için gereken malzemeler karıştırılır. Azar azar su eklenerek ele yapışmayan bir hamur hazırlanır. Unlanmış bir zeminde hamur ikiye ayrılır. Her bir parça merdane kalınlığında bir rulo haline getirilir. Rulolar iki parmak genişliğinde parçalara kesilir. Kesilen parçalara elle hafifçe bastırılır, una bulanır. Una bulanmış parçalar merdaneyle (nescafe tabağı genişliğinde) yarım santim kalınlığında açılır. Açılan hamura 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden yerleştirilir. Hamur ikiye katlanıp, kenarları sıkıca bastırılır. (Pişerken açılmaması için. İsterseniz ruletle de kesebilirsiniz.) Hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır, birbirlerine değmeyecek şekilde kağıt havlu serilmiş bir tepsiye hamurlar dizilir. Kızdırılmış yağda her iki tarafı da pembeleşene kadar kızartılıp sıcak servis yapılır. (Ben bir kısmını patatesli, bir kısmını da sade yaptım. Sade yapacaksanız, hava kabarcığının çıkması için hamurların ortasına delik yapmanız önerilir. )
Hamur için gereken malzemeler karıştırılır. Azar azar su eklenerek ele yapışmayan bir hamur hazırlanır. Unlanmış bir zeminde hamur ikiye ayrılır. Her bir parça merdane kalınlığında bir rulo haline getirilir. Rulolar iki parmak genişliğinde parçalara kesilir. Kesilen parçalara elle hafifçe bastırılır, una bulanır. Una bulanmış parçalar merdaneyle (nescafe tabağı genişliğinde) yarım santim kalınlığında açılır. Açılan hamura 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden yerleştirilir. Hamur ikiye katlanıp, kenarları sıkıca bastırılır. (Pişerken açılmaması için. İsterseniz ruletle de kesebilirsiniz.) Hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır, birbirlerine değmeyecek şekilde kağıt havlu serilmiş bir tepsiye hamurlar dizilir. Kızdırılmış yağda her iki tarafı da pembeleşene kadar kızartılıp sıcak servis yapılır. (Ben bir kısmını patatesli, bir kısmını da sade yaptım. Sade yapacaksanız, hava kabarcığının çıkması için hamurların ortasına delik yapmanız önerilir. )
Afiyet olsun.
3 yorum:
Muhteşem bir lezzet damlası...
Ellerinize sağlık...
Merhaba
Çok güzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiler…
HAYDİ KIZLAR ETKİNLİĞE
Sevgili arkadaşım,beni kırmayıp P.D.Ç.S.ETK.30.a birbirinden güzel tariflerle katıldığınız için müteşekkirim,elinize gönlünüze sağlık.Tekrar katılımınızı bekliyorum,çayım hala sıcak ve taze!!! Ev sahipliğimden memnun olursunuz inşallah.
SEVGİ VE SELAMLARIMLA
Susamcorekotu.blogcu.com
Yorum Gönder