Disable Copy And Past

3 Kasım 2008 Pazartesi

Ekler Pasta


Malzemeler:
2 su bardağı su
100 gr. margarin
2 su bardağı un
4 yumurta
2 tatlı kaşığı toz şeker
yarım çay kaşığı tuz

Krema için:
1 yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı süt
50 gr. margarin
Yarım limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya
(İsteğe bağlı 2 çorba kaşığı kakao eklenebilir.)

Üzerine :
1 paket (80 gr.) bitter çikolata, 2 yemek kaşığı krema

Yapılışı:
Bir tencerede yumurta, şeker, un, limon kabuğu rendesi ve süt topak olmaması için iyice karıştırılır. Ocağın altı yakılır, krema sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Margarin eklenip, ocak kapatılır. Soğuyunca vanilya ilave edilip bir süre çırpılır.

Şu hamuru : Bir tencereye su, margarin, tuz ve şeker konulup kaynatılır.Tencerenin altı kısılır, elenmiş un bir seferde tencereye dökülerek, 3-4 dakika tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak pişirilir. Pişen hamur daha çabuk soğuması için başka bir kaba alınır. Hamur soğuyunca yumurtalar tek tek eklenerek hamura iyice yedirilir. Hamur krema torbasına doldurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 10 cm ya da istenilen uzunlukta sıkılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirilir. Fırın kapatılır ama en az 20 dakika kapağı açılmaz. (Fırın kapağını açarsanız hamurlar söner.) Fırından çıkartılan şu hamurlarının iyice soğuması beklenir. Soğuyan hamurlar bıçakla tam kopartılmadan kesilerek içine hazırlanan krema doldurulur. 2 yemek kaşığı çiğ krema kaynatılır. İçine küçük parçalanmış bitter çikolata atılarak iyice karıştırılır. Ilıklaşması beklenir. Krema doldurulan şu hamurları eritilmiş çikolataya ters olarak batırılır ve donması beklenir. Üzerine isteğe bağlı Antep fıstığı ya da hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Bayılırm eklere, tazecik olunca kendimi durdurmam çok zor oluyor :) Ellerine sağlık

Huriye dedi ki...

Ekler pastalar sahane olmuslar,bayilirim...ellerine saglik canim...sevgiler

MoonrosE dedi ki...

Harika görünüyor. Ellerinize sağlık...