Malzemeler:
Hamuru için:
2 su bardağından biraz eksik un (220 gr.)
2 yumurta sarısı
150 g tereyağı
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 paket vanilya
Üstü için:
1 yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı susam
1/2 su bardağı iri çekilmiş badem
1 yemek kaşığı bal
Yapılışı:
Yoğurma kabına; un, yumurta sarıları, soğuk halde iken küp doğranmış tereyağı, pudra şekeri ve vanilya alınarak, iyice özleşinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur streç filmle kaplanarak buzdolabında en az 30 dk. bekletilir. Bu arada üst malzemeleri hazırlanır. Tereyağı küçük bir tavada eritilir, içine susam ve bademler eklenerek çıtır çıtır sesler gelmeye ve rengi hafifçe kahverengiye dönene kadar kavrulur. Ocak kapatılıp, bal eklenir ve karıştırılır. Dolaptan çıkarılan hamur merdane ile 0.5 cm. kalınlığında açılır. Kalıpla ya da bardakla kesilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Yumurta sarısı sütle çırpılıp, bir fırça yardımıyla kurabiyelerin üstüne sürülür. Hazırlanan balbadem karışımından kurabiyelerin ortasına bolca yerleştirilip, hafifçe bastırılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dk. (üzeri kızarıncaya kadar) pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder