Disable Copy And Past

17 Eylül 2008 Çarşamba

Püreli Beykoz Kebabı (İftar Bereketi Etkinliği 2)


Bu güzel patlıcan yemeğini hala devam eden"İftar Bereketi Etkinliği 2" için http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşımıza gönderiyorum.

Püreli Beykoz Kebabı

Malzemeler:
4 adet patlıcan (Ben pazarda bulduğum minik patlıcanları kullandım.)
350 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber
2 adet orta boy haşlanmış patates
½ su bardağı süt

Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyulup, bıçakla koparmadan derinlemesine bir çizik atılır. Tuzlu suda bekletilip yıkandıktan sonra kurulanır ve kızartılır. Kızaran patlıcanlar fırın tepsisine dizilir. Et tencereye alınır, kendi yağı ve suyu ile birlikte kısık ateşte yumuşayana dek kavrulur. Et bıraktığı suyu iyice çektikten sonra birkaç kaşık sıvı yağ eklenir. Yemeklik doğranan soğanlar etin üzerine ilave edilir, 2 dk. kavrulur. Küp doğranmış domatesler eklenip, domates eriyinceye kadar pişirilir. Etin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su, tuz ve karabiber ilave edilip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Patlıcanların kesilen yarıkları bir kaşık yardımıyla genişletilip etli karışım doldurulur. Haşlanan patatesler henüz sıcakken çatalla ezilir. Sıcak süt ve tuz ilave edilip iyice ezilerek püre kıvamına getirilir. Hazırlanan püre etli harcın üzerine yayılır, kaşar peyniri rendesi serpilir. Etlerin piştiği tencerede kalan sosa 1 su bardağı sıcak su eklenip karıştırılarak tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

canım bu güzel tarif için çok teşekkürler sevgiler selamlar.tarifin yayında.hayırlı iftarlar canım