Malzemeler :
4 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
250gr pastırma
1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
üstüne sürmek için yumurta sarısı
Yapılışı:
Birinci yufka temiz bir zemine serilip fırça yardımıyla yağ sürülür. İkinci yufka da birinci yufkanın üzerine serilip yağlanır. Rendelenmiş ve hafifçe tuzlanmış havuç ikinci yufkanın üzerine yayılır. Üçüncü yufka havuçların üzerine serilip yağ sürülür. Ispanağın yaprakları bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayılır. Dördüncü yufka da ıspanakların üstüne serilip, yağlanır ve üzerine pastırmalar dizilir. İç malzemenin pişerken taşmaması için yufkanın kenarları hafifçe içe katlanır, daha sonra yufkalar rulo şeklinde sarılıp ikiye bölünür. (Tepsiye rahat sığması için) Rulolar yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilip, dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
2 yorum:
canım bu böreği bende çok severim.ellerine sağlık çok güzel olmuş.sevgilerimle
nefis görünüyorvarya! Hemen tarif defterime gecirdim :)
Yorum Gönder