Disable Copy And Past

12 Kasım 2008 Çarşamba

Üç Renkli Börek

Tarifini Portakalağacından aldım. Bir daha yapacağım zaman sosuna süt eklemeyi düşünüyorum. Dilimlemek için acele ettiğimden görüntü istediğim gibi olmadı. Börek piştikten sonra üzerine nemli bir bez örtüp bir süre bekletirsek daha rahat dilimlenebilir.

Malzemeler :
4 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
250gr pastırma
1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
üstüne sürmek için yumurta sarısı

Yapılışı:
Birinci yufka temiz bir zemine serilip fırça yardımıyla yağ sürülür. İkinci yufka da birinci yufkanın üzerine serilip yağlanır. Rendelenmiş ve hafifçe tuzlanmış havuç ikinci yufkanın üzerine yayılır. Üçüncü yufka havuçların üzerine serilip yağ sürülür. Ispanağın yaprakları bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayılır. Dördüncü yufka da ıspanakların üstüne serilip, yağlanır ve üzerine pastırmalar dizilir. İç malzemenin pişerken taşmaması için yufkanın kenarları hafifçe içe katlanır, daha sonra yufkalar rulo şeklinde sarılıp ikiye bölünür. (Tepsiye rahat sığması için) Rulolar yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilip, dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

canım bu böreği bende çok severim.ellerine sağlık çok güzel olmuş.sevgilerimle

Gelin Ayşe dedi ki...

nefis görünüyorvarya! Hemen tarif defterime gecirdim :)