Malzemeler :
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılacak)
yarım paket (125gr.) oda sıcaklığında margarin
2 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 kahve fincanı haşhaş
aldığı kadar un
Yapılışı :
Derin bir kapta margarin, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akı karıştırılır. Başka bir kapta da un, toz şeker, kabartma tozu, tuz, dövülmüş ceviz ve haşhaş karıştırılır. Tüm malzeme karıştırılıp iyice yoğrulur. Hamur merdane ile 1 cm. kalınlığında açılır. Kalıpla ya da bardak yardımıyla yuvarlaklar kesilir. Daha küçük bir kalıpla yuvarlakların ortasından hamur çıkartılarak simit şekli verilir. Hazırlanan simitlerin üstüne yumurta sarısı sürülür. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek, önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Birsel'cim teşekkür ederim canım. Uğramayalı nefis lezzetler yapmışsın yine. Hepsi harika görünüyor. Ellerine sağlık. sevgiler..
Yorum Gönder