Bu tarifimi YE/34 Bulgur etkinliğini düzenleyen 'deryadanlezzetler e gönderiyor, ev sahibine kolay gelsin diyorum.
Sini Köftesi
Malzemeler :
2 su bardağı köftelik bulgur
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 soğan rendesi
2 kaşık kırmızı pul biber
1 kaşık biber salçası
1 kaşık tereyağ
Karabiber, tuz
Köfte harcı için:
300 gr. Kıyma
250 gr. İnce kıyılmış soğan
1 kaşık tereyağ
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı pul biber
Karabiber, tuz
Yapılışı :
Soğanlar yağda pembeleştirilir. Kıyma eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Baharatları da ilave edilip soğumaya bırakılır.
Bulgur yarım saat önceden ıslatılır. Patatesler rendelenip püre haline getirilir. Soğan rendesi, pul biber, tuz eklenip iyice yoğrulur. Fırın tepsisi yağlanıp harcın yarısı 1cm kalınlığında tepsiye yayılır. Kıymalı harç üzerine yerleştirilir. Geri kalan bulgurlu karışım da tepsinin üstünü kaplayacak şekilde elle bastırılarak yayılır. Tereyağla biber salçası karıştırılarak üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
2 su bardağı köftelik bulgur
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 soğan rendesi
2 kaşık kırmızı pul biber
1 kaşık biber salçası
1 kaşık tereyağ
Karabiber, tuz
Köfte harcı için:
300 gr. Kıyma
250 gr. İnce kıyılmış soğan
1 kaşık tereyağ
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı pul biber
Karabiber, tuz
Yapılışı :
Soğanlar yağda pembeleştirilir. Kıyma eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Baharatları da ilave edilip soğumaya bırakılır.
Bulgur yarım saat önceden ıslatılır. Patatesler rendelenip püre haline getirilir. Soğan rendesi, pul biber, tuz eklenip iyice yoğrulur. Fırın tepsisi yağlanıp harcın yarısı 1cm kalınlığında tepsiye yayılır. Kıymalı harç üzerine yerleştirilir. Geri kalan bulgurlu karışım da tepsinin üstünü kaplayacak şekilde elle bastırılarak yayılır. Tereyağla biber salçası karıştırılarak üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder