Malzemeler:
köfte malzemeleri:
750gr. kıyma
1 baş kuru soğan
2 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
Kimyon
İsteğe bağlı sarımsak
püre malzemeleri :
5-6 patates
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı süt
tuz
Ayrıca ;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
kaşar rendesi
Yapılışı :
Patatesler haşlanıp rendelenir. Tencerede tereyağı eritilip, patatesler eklenir. Süt karıştıra karıştıra ilave edilir, tuzu ayarlanarak püre hazırlanır.
Köfte malzemeleri özleşene kadar yoğrulur. Harçtan cevizden büyük parçalar kopartılıp ortası çukur köfteler yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 200C fırında 15-20 dakika pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra çukurlara püre yerleştirilip, üzerine kaşar rendesi konulur. 1 yemek kaşığı salça suda ezilip tepsiye dökülür.Tekrar fırına koyup kaşar eriyip, kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
köfte malzemeleri:
750gr. kıyma
1 baş kuru soğan
2 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
Kimyon
İsteğe bağlı sarımsak
püre malzemeleri :
5-6 patates
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı süt
tuz
Ayrıca ;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
kaşar rendesi
Yapılışı :
Patatesler haşlanıp rendelenir. Tencerede tereyağı eritilip, patatesler eklenir. Süt karıştıra karıştıra ilave edilir, tuzu ayarlanarak püre hazırlanır.
Köfte malzemeleri özleşene kadar yoğrulur. Harçtan cevizden büyük parçalar kopartılıp ortası çukur köfteler yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 200C fırında 15-20 dakika pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra çukurlara püre yerleştirilip, üzerine kaşar rendesi konulur. 1 yemek kaşığı salça suda ezilip tepsiye dökülür.Tekrar fırına koyup kaşar eriyip, kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder