Disable Copy And Past

29 Mayıs 2008 Perşembe

Hasanpaşa Köftesi


Malzemeler:

köfte malzemeleri:

750gr. kıyma
1 baş kuru soğan
2 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
Kimyon
İsteğe bağlı sarımsak

püre malzemeleri :

5-6 patates
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı süt
tuz

Ayrıca ;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
kaşar rendesi

Yapılışı :
Patatesler haşlanıp rendelenir. Tencerede tereyağı eritilip, patatesler eklenir. Süt karıştıra karıştıra ilave edilir, tuzu ayarlanarak püre hazırlanır.
Köfte malzemeleri özleşene kadar yoğrulur. Harçtan cevizden büyük parçalar kopartılıp ortası çukur köfteler yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 200C fırında 15-20 dakika pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra çukurlara püre yerleştirilip, üzerine kaşar rendesi konulur. 1 yemek kaşığı salça suda ezilip tepsiye dökülür.Tekrar fırına koyup kaşar eriyip, kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: