Ben daha çok peynirli olarak yapıyorum ama İrem kıymalı seviyor. Çok güzel, severek yaptığım bir börek. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler;
4 adet hazır böreklik yufka,
1 su bardağı süt,
1 şişe soda,
1/2 su bardağı sıvıyağ,
3 adet yumurta,
200 gr kıyma,
1 tatlı kaşığı salça,
tuz, karabiber
Hazırlanışı;
Bir çorba kaşığı sıvıyağ ile kıymayı iyice kavrulur. Kıymaya, salça, tuz, karabiber eklenir. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocak kapatılır.
Yumurtalar çırpılır. Süt, soda ve sıvıyağı da eklenerek iyice karıştırılır.Fırın tepsisinin içi yağlı kağıt ile kaplanır. Yufkalardan bir tanesini tepsiye yayılır. Üstüne sıvı karışımdan kaşık veya kepçe yardımı ile dökülür. 2.Yufka küçük parçalara bölünüp, tepsiye yerleştirilir. Sıvı karışım döküldükten sonra kıymalı karışım hazırlanan yufkaların üstüne yayılır. Diğer yufkalar da aynı şekilde yerleştirilir. Son yufka tepsinin ölçüsüne göre kenar fazlalıkları tepsinin altına çevrilerek tepsinin üstüne kapatılır. Kalan sıvı karışım da en üst yufkanın üstüne döküldükten sonra, börek dilimlenerek, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder