Tarif Oktay Usta'dan.
Malzemeler :
6 adet orta boy patates
4 adet yeşil soğan
1 tutam maydanoz
Tuz-karabiber
Sosu için :
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı hardal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
limon
Yapılışı :
Haşlanan patatesler küp küp doğranır. Yeşil soğanlar ve maydanozlar da ince ince doğrandıktan sonra tuz ve karabiber eklenip, iyice harmanlanır. Bir kase içerisinde limon suyu ve hardal çırpılıp, yavaş yavaş zeytinyağı dökülerek sos hazırlanır. Salataya yoğurt ve hazırlanan sos eklenip, karıştırılır. Servis tabağına yerleştirilip, yeşilliklerle süslenir.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
6 adet orta boy patates
4 adet yeşil soğan
1 tutam maydanoz
Tuz-karabiber
Sosu için :
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı hardal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
limon
Yapılışı :
Haşlanan patatesler küp küp doğranır. Yeşil soğanlar ve maydanozlar da ince ince doğrandıktan sonra tuz ve karabiber eklenip, iyice harmanlanır. Bir kase içerisinde limon suyu ve hardal çırpılıp, yavaş yavaş zeytinyağı dökülerek sos hazırlanır. Salataya yoğurt ve hazırlanan sos eklenip, karıştırılır. Servis tabağına yerleştirilip, yeşilliklerle süslenir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder