Yaz ayları için en güzel yemeklerden biri.
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Malzemeler :
1 kg taze fasulye
2 adet orta boy soğan
5 adet orta boy domates
1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet küp şeker
4-5 diş sarımsak
Yeterli miktarda tuz
Yapılışı :
Soğanlar küçük küçük doğranır. Halka halka doğranmış havuçlarla beraber zeytinyağında kavrulur. Uzunlamasına ikiye bölünen fasulyeler eklenir. Üzerine halka doğranmış domatesler dizilir. Doğranmış sarımsak ve şeker ilave edilip, tuzu ayarlanır. Kısık ateşte hiç su koymadan fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
1 kg taze fasulye
2 adet orta boy soğan
5 adet orta boy domates
1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet küp şeker
4-5 diş sarımsak
Yeterli miktarda tuz
Yapılışı :
Soğanlar küçük küçük doğranır. Halka halka doğranmış havuçlarla beraber zeytinyağında kavrulur. Uzunlamasına ikiye bölünen fasulyeler eklenir. Üzerine halka doğranmış domatesler dizilir. Doğranmış sarımsak ve şeker ilave edilip, tuzu ayarlanır. Kısık ateşte hiç su koymadan fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder