Disable Copy And Past

27 Mayıs 2008 Salı

Zeytinyağlı Taze Fasulye




Yaz ayları için en güzel yemeklerden biri.

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Malzemeler :

1 kg taze fasulye
2 adet orta boy soğan
5 adet orta boy domates
1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet küp şeker
4-5 diş sarımsak
Yeterli miktarda tuz

Yapılışı :
Soğanlar küçük küçük doğranır. Halka halka doğranmış havuçlarla beraber zeytinyağında kavrulur. Uzunlamasına ikiye bölünen fasulyeler eklenir. Üzerine halka doğranmış domatesler dizilir. Doğranmış sarımsak ve şeker ilave edilip, tuzu ayarlanır. Kısık ateşte hiç su koymadan fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: