Disable Copy And Past

28 Mayıs 2008 Çarşamba

Erzincan Çorbası


Bu çorbayı Ayşegül 'ün düzenlediği YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-1 ÇORBALAR için pişirdim. Kendisine kolaylıklar diliyorum

Çok lezzetli, güzel bir çorba. İrem bayıldı.


Erzincan Çorbası

250 gr. kıyma
1 avuç erişte
1 avuç ince kıyılmış taze fasulye
1 kaşık salça
3 kaşık yoğurt
3 diş sarımsak
Bir tutam dereotu, maydanoz
Tuz, nane, karabiber, kekik, pul biber, kimyon

Yapılışı :
Bir tencereye salçalı su koyarak kıyılmış fasulyeler atılarak haşlanmaya bırakılır. Bu arada minik köfteler hazırlanır. (Ben kıymaya soğan rendesi, karabiber, tuz ve biraz ekmek içi koyuyorum.) Köfteler kaynayan suya bırakılır. Dövülmüş sarımsaklar da ilave edilip pişirilir.
Fasulyeler yumuşayınca bir avuç erişte ve ince kıyılmış maydanoz-dereotu eklenir. Erişteler kabarınca bir kaseye çorbanın suyundan bir kepçe alınarak yoğurtla karıştırılır. Azar azar kaynayan çorbaya ilave edilir ve sürekli karıştırılır. 1-2 dakika daha pişirilir. Bir tavada tereyağ eritilip, baharatlar eklenir. Bu karışım çorbanın üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: