Malzemeler :
5 adet orta boy patates
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
½ limon suyu
Tuz-karabiber
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Toz kırmızı biber
Yapılışı :
Haşlanmış patatesler kabukları soyularak rendelenir. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber eklenip karıştırılır. Maydanozlar yıkanıp ince ince doğranır. Hazırlanan patateslerden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Doğranmış maydanozun içinde tekrar yuvarlanarak dış çevresinin maydanozla kaplanması sağlanır. Baş parmağımızla ortasına bastırılarak havuz haline getirilir ve tepsiye dizilir. Patateslerin bir kısmı da toz biberle kaplanarak aynı şekilde hazırlanır. (İsterseniz ince rendelenmiş havuç da kullanabilirsiniz. Böylece üç renkli görüntü elde edebilirsiniz.) Hazır olan patateslerin ortasına kaşık yardımıyla sarımsaklı yoğurt dökülür. (Yoğurt susuz yerinden olacak)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder