Malzemeler :
6 adet patlıcan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz, karabiber
Üzerine;
300 gr. Et
Yapılışı :
Patlıcanlar ocakta veya fırında közlenip, soyulur. Limonlu suda bekletilip ince ince kıyılır. Bir tencerede tereyağ ve un kavrulur. Unun rengi sararınca patlıcanlar ilave edilip karıştırılır. Süt eklenerek sürekli karıştırılır. Tuz ve karabiber koyduktan sonra kaşar rendesi karıştırılıp ocak kapatılır.
Ayrı bir tencerede 2 kaşık tereyağ ile etler suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Salça ve su eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Hazır olan beğendi bir kepçeyle servis tabağına alınır. Ortası çukurlaştırılarak etler yerleştirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder